Biografen

Centrumbiografen är en av de klassiska biograferna som byggdes under den gyllene biograferan på 1930-talet. När den invigdes 1937 var den i teknikens framkant, nu snart 90 år senare gäller det samma. Centrumbiografen i Ronneby är sedan 2006 ägd av Tomas Forsberg och Peter Johansson och har under tiden genomgått en genomgripande förändring med fokus på att skapa den bästa filmupplevelsen.

När biografen invigdes fanns en salong med 350 platser, med vad man kan förmoda ganska begränsad sittkomfort. Detta ändrades efterhand och vid början av 2000-talet hade den siffran gått ned till 150 mycket skönare fåtöljer. Nu har den klassiska salongen 141 fantastiska fåtöljer på samma yta. Det ger fantastiskt benutrymme och den vackert svepande kurvan i golvet ger utmärkt sikt. Efterhand har tekniken för att visa film förfinats och när den digitala tekniken blev mogen var Centrumbiografen en av de första att installera digital projektor. Samtidigt installerades nytt ljud.

Den klassiska salongen är i teknikens absoluta framkant. Med Dolby ATMOS unika ljudsystem och den bästa projektionstekniken skapas den optimala filmupplevelsen. Salongen är väl anpassad för konferens och presentationer.

Våren 2017 invigdes den första nya salongen i Ronneby på 80 år. Samtidigt lades all ventilation om för att ge ännu bättre innemiljö i biografen.

Ny biograf i Karlshamn

I december 2023 invigdes den nya Centrumbiografen på Östra Piren i Karlshamn. Vi är otroligt stolta över att Karlshamn äntligen har fått en biograf av högsta klass. En biograf som ger oss möjlighet att skapa den bästa filmupplevelsen. Den nya biografen utgör även en del det större projektet Östra Piren vilket kommer att bli en samlingsplats och kanske stadens nya centrum.

Salong 1 - Centrum i Ronneby

Är vår stora salong med en 500 tum stor filmduk och 141 st platser.

Barco Laser 4K-projektor med 3D Expand för visning av 3D-filmer.

Ljud Dolby Atmos, läs mer här.

Moderna biofåtöljer, där man på de fyra första raderna i salongen kan luta ryggstödet bakåt för att få en perfekt vinkel mot filmduken.

Rad 8 har Vipstolar, helt fällbara med inbyggd fotpall.

Hörslinga finns, den täcker platserna 86-136.

Vi har gott om plats för rullstol och andra hjälpmedel.

Biljetter till Viprader kostar det enbart 30kr extra.

Salong 2 – Röda Kvarn i Ronneby

Denna är vår nyaste salong i Ronneby och invigdes i april 2017. Den har en svängd filmduk som ger ett större djup i bilden. Namnet är en hyllning till den tidigare Ronnebybiografen Röda Kvarn.

Den är byggd för att ta besökarnas komfort till en ännu högre nivå. Salongen är uppbyggd med gradin, dvs trappstegsformat som ger fantastisk sikt framåt. Salongen är även väl anpassad för konferens och presentationer.

Salongen har 36 st platser. Salongen erbjuder samma generösa utrymme och radavstånd som salong 1 och alla fåtöljer har ställbara ryggstöd.

Rad 1 har Biosängar, där man ligger ner och se film :)

Rad 5 har Vipstolar, helt fällbara med inbyggd fotpall.

Biljetter till Vipraderna kostar enbart 30kr extra.

Salong 1 – Grand i Karlshamn

Vår flaggskeppssalong i Karlshamn invigdes i december 2023. Namnet är en hyllning till den tidigare biografen Grand i Karlshamn. Salongen har 110 platser plus två för rullstol. Vi har premiumfåtöljer med popcornhållare på alla platser. Här finns tre rader med Vipstolar:

Rad 1  har Biosängar, där man kan ligga ner och se film :)

Raderna 5 och 8 har Vipstolar, helt fällbara med inbyggd fotpall. Biljetter till Viprader kostar det enbart 30kr extra.

Grand har ett Dolby ATMOS ljudsystem med 76 kanaler och är byggd för att kunna användas som studio för mixning av Atmosljud för film.
Salongen har Barco 4K laserprojektor och vår största filmduk på över 12 meters bredd.

Hörslinga finns på alla platser.

Salong 2 – Metropol i Karlshamn

Vår lite mindre salong i Karlshamn invigdes i december 2023. Namnet kommer från vår tidigare biograf i Karlshamn. Salongen har 47 platser plus en för rullstol.

Vi har premiumfåtöljer med popcornhållare på alla platser. Rad 1 har Vipstolar, helt fällbara med inbyggd fotpall. Biljetter till Vipraden kostar enbart 30kr extra.

Metropol har ett Dolby ATMOS ljudsystem för bästa ljudupplevelse. Salongen har Barco 4K laserprojektor och filmduk på över 8 meters bredd.

Hörslinga finns på alla platser.

Presentkort

Den perfekta gåvan? Julklapp, födelsedagspresent eller till värdparet..

Till privatpersoner säljer vi presentkort på en summa. Ett presentkort är normalt på 150 kr och gäller för det beloppet vid köp på våra biografer.

Presentkort säljs på våra biografer och hos våra partners.

Citygross Karlshamn
Hälsokraft Karlshamn
Pressbyrån i Ronneby
Ica Maxi Stormarknad Ronneby
Willys Ronneby
Ica Nära Bräkne Hoby

* Notera att sålda presentkort inte återbetalas. Den summa som eventuellt blir kvar på presentkortet efter ditt köp noteras på presentkortet och kan användas vid ett annat köptillfälle. Du kan inte använda presentkort till att köpa andra presentkort för.

Barnkalas/Biokalas

Tänk att ha ditt kalas på bion! Inget stök hemma, vi fixar allt åt er.

Se en rolig film tillsammans med klassen, ät popcorn och öppna presenter.

Barnkalas hålls normalt på helger, men lovdagar och andra dagar kan vara aktuella efter överenskommelse. Normalt startar barnkalas vid kl 10:45 då ni välkomnas vår personal och kan ta emot era gäster. Filmen startar vid kl 11:00 och när den är slut finns det tid att öppna paket.

Pris från 2200kr för upp till 18 personer. I priset ingår hyra av liten salong, film, dryck och mellan popcorn till alla gäster.

VIP-paket i Bioloungen i Ronneby

Nu kan du abonnera vår läckra Bio-lounge när du vill göra det där lilla extra!

Om ni är ett gäng på minst 10 och max 30 personer kan ni köpa vårt VIP-paket för endast 399 kr per person i samband med en vanlig filmvisning i vårt ordinarie program eller hela salong 2 för er själva!

För 399 kr per person ingår:

  • Loungen abonnerad för er 90 min innan vald film
  • Loungeburgaren med en massa goda tillbehör inklusive valfri dryck (alkoholrättigheter finns vid sällskap)
  • Salongens bästa platser VIP-reserverade till er valda film (vid bokningstillfället)
  • 1 mellanstor Popcorn

Maila info@centrumbiografen.se för frågor eller bokning :)

Italii i Karlshamn

Restaurang Italii är vår närmsta granne och partner på Östra Piren. De erbjuder högklassig mat i en fantastisk miljö. Tänk att börja sin biokväll med en god middag innan filmen. Och att sedan avsluta kvällen med solnedgång från skybaren… Vi arbetar tillsammans för att kunna ta din upplevelse ett steg längre, vare sig det är bio, konferens eller en helkväll för dig eller ditt företag.