Filmfestival i Ronneby i samarbete med CIFF

Filmfestivalen kommer till Ronneby!

Vi visar dessa tre filmer nedan, köp era biljetter på nortic.se!

 

Spoor

Den excentriska pensionerade lärarinnan Janina Duszejko lever ett tillbakadraget liv på den polska landsbygden. Efter att en av hennes älskade hundar försvunnit följer en serie bisarra mord i skogarna runtomkring, samtliga omgärdade av mystiska omständigheter där spåren leder mot djur snarare än människor som förövare. Duszejko är övertygad om att det är naturen som satt igång en blodig vendetta, där de lokala patriarkerna som fallit offer är motståndarna. Spoor är Oscarsnominerade Agnieszka Hollands briljanta återkomst till Polen och har beskrivits som allt mellan en ekologisk thriller, magisk deckare och feministisk sagoberättelse.

26 augusti kl 19:00. 

Regi: Agnieszka Holland. Manus: Olga Tokarczuk, Agnieszka Holland. Polen, Tyskland, Tjeckien, Sverige, Slovakien. 2017. Språk: polska. Text: svenska. Längd: 128 min.

 ----------- 

A Moment in the Reeds

Leevi har motvilligt återvänt till sin finska hemby för att hjälpa till med renoveringen av familjens sommarstuga. Snart gör sig starka slitningar mellan Leevi och hans far Jouko påminda och det omgivande mörka skogslandskapet ter sig alltmer klaustrobiskt. När den unga syriska arkitekten Tareq anländer för att hjälpa till med stugan tänds en oemotståndlig gnista mellan honom och Leevi. Med en lika skälvande som tyst intensitet porträtterar långfilmsdebuterande Mikko Makela ett ömt kärleksmöte mellan två unga män som på skilda sätt försöker finna sin plats i världen.

27 augusti kl 19:00 med regissörsbesök och Q&A! 

Regi & manus: Mikko Makela. Finland, Storbrittanien. 2017. Språk: engelska, finska. Text: engelska. Längd: 108 min.

 ----------------------

Breathing Into Marble

Izabele och Liudas är gifta och lever tillsammans med sin epilepsisjuka son Gailius utanför en mellanstor litauisk stad. När Izabele övertygar Liudas om att adoptera den sexåriga Ilja från stadens barnhem, en envis och tystlåten pojke, krackelerar snart den stillsamma fasaden och sliter upp mörka känslor hos familjen. Giedrė Beinoriūtė långfilmsdebuterar med ett lika stilrent som melankoliskt drama om kärlekstörst och de oförutsägbara konsekvenserna av våra livsval. Breathing Into Marble, som rymmer imponerande skådespelarinsatser av familjens yngre ensamble, är baserad på Laura Sintija Černiauskaitė bästsäljande roman med samma namn. 

 28 augusti kl 17:00 med regissörsbesök och Q&A! 

Regi & manus: Giedrė Beinoriūtė. Litauen, Lettland, Kroatien. 2018. Språk: litauiska. Text: engelska. Längd: 97 min. NORDISK PREMIÄR

Information

Specialpris!

Alla tisdagar är det rabatt på biljettpriset!! (Gäller ej vid röd dag och väldigt långa filmer).

Aktuellt program

måndag 24 februari Öppet Kl:16:45 - 21:00
ATMOS-salong
19:00 Filmstudio visar film (slutsålt)
VIP-salong
17:30 Sonic the Hedgehog (Eng. tal)
Köp/Reservera
20:00 Birds of Prey
Köp/Reservera
tisdag 25 februari Öppet Kl:17:00 - 21:00
onsdag 26 februari Öppet Kl:16:45 - 21:00
torsdag 27 februari Öppet Kl:17:00 - 21:00
fredag 28 februari Öppet Kl:17:30 - 22:00
måndag 02 mars Öppet Kl:16:45 - 21:00
ATMOS-salong
19:15 Klassikermåndag
Köp/Reservera

Centrumbiografen Ronneby, 0457-126 40
info@centrumbiografen.se

Vi säljer Biopresentkort i kassan, LK kläder, Maxi och Willys.

Vi tar gärna emot SF biobiljetter i papper.(Ej SF plastkort)