Om biografen

Centrumbiografen är en av de klassiska biograferna som byggdes under den gyllene biograferan på 1930-talet. När den invigdes 1937 var den i teknikens framkant, nu åttio år senare gäller det samma. Centrumbiografen i Ronneby är sedan 2006 ägd av Tomas Forsberg och Peter Johansson och har under tiden genomgått en genomgripande förändring med fokus på att skapa den bästa filmupplevelsen.

 

När biografen invigdes fanns en salong med 350 platser, med vad man kan förmoda ganska begränsad sittkomfort. Detta ändrades efterhand och vid början av 2000-talet hade den siffran gått ned till 150 mycket skönare fåtöljer. Nu har den klassiska salongen 143 fantastiska fåtöljer på samma yta. Det ger fantastiskt benutrymme och den vackert svepande kurvan i golvet ger utmärkt sikt. Efterhand har tekniken för att visa film förfinats och när den digitala tekniken blev mogen var Centrumbiografen en av de första att installera digital projektor. Samtidigt installerades nytt ljud.

 

Den klassiska salongen är nu döpt till ATMOS-salongen och är i teknikens absoluta framkant. Med Dolby ATMOS unika ljudsystem och den bästa projektionstekniken skapas den optimala filmupplevelsen. Salongen är väl anpassad för konferens och presentationer.

 

Våren 2017 invigdes den första nya salongen i Ronneby på 80 år. Samtidigt lades all ventilation om för att ge ännu bättre innemiljö i biografen.

 

Atmos-salongen

Är vår stora salong med en 500tum stor filmduk.

Barco 4K-projektor, som har en upplösning på 4096 x 2160 pixlar med inbyggd 3D-Dolby för 3D-filmer.

Ljud Dolby Atmos, läs mer här.

Nya biofåtöljer, en helt ny stolmodell som vi är bland de första i världen att satsa på. En Vip-modell i biovärlden. På de fyra första raderna i salongen kan man nu luta ryggstödet bakåt för att få en perfekt vinkel mot filmduken.

Hörslinga finns, den täcker platserna 86-143.

 

VIP-salongen

Denna är vår nyaste salong och invigdes i april 2017. Den har en svängd filmduk som ger ett större djup i bilden. Den är byggd för att ta besökarnas komfort till en ännu högre nivå. Salongen har 38st platser. Salongen erbjuder samma generösa utrymme och radavstånd som ATMOS-salongen och alla fåtöljer har ställbara ryggstöd. Salongen är uppbyggd med gradin, dvs trappstegsformat som ger fantastisk sikt framåt. Salongen är även väl anpassad för konferens och presentationer.

 

Historia

Centrumbiografens historia börjar under 1930- talet och premiären ägde rum den 14 december 1937 med filmen "Häxnatten" i regi av Schamyl Bauman. På den tiden fanns det flera biografer i Ronneby. Sedan dess har biografen genomgått flera ägarbyten. Från 1983 till 2005 ägdes och drevs den av Sven Månsson med familj. De var bland de första i Sverige på att satsa på komforten i salongen. 2006 och framåt är det Tomas Forsberg och Peter Johansson som äger och driver biografen.

 

Rekord!

Den 7:e maj 2010, installerade vi en digitalprojektor med 3D Dolbysystem. Vi blev därmed den första 3D-bion i Blekinge.

Vi uppgraderade vår projektor i december 2012 med High Frame Rate och blev därmed också första biograf i blekinge som kunde visa Hobbit i HFR på premiären.

2015 blev vi den första biografen i södra Sverige med Dolby Atmos!

Mål

Våra mål med att driva Centrumbiografen kan sammanfattas med, Varaktighet, Långsiktighet och Nyskapande.

Vi ser det som en självklarhet att det skall finnas en biograf i Ronneby. Bio är kultur och spänner över en stor bredd. Genom att både visa det breda normala utbudet samt både skolbio och filmstudio med smalare filmer gör vi en gärning för kulturen. Biografen bidrar till att människor finns i Ronnebys centrum istället för att åka någon annanstans i stället. Detta är bra för Ronneby som helhet.

Mål 1

Centrumbiografen skall leva vidare så länge det finns människor som vill se film på bio

Mål 2

Verksamheten skall vara så lönsam att framtida investeringar kan genomföras.

Mål 3

Centrumbiografen skall gynna både kulturutbud och företag i Ronneby.

Självklart kan man har sitt barnkalas på bion :)

Bjud alla kompisar på en aktuell biofilm, inklusive popcorn och dricka!

Skriv ett mail till oss om när ni vill komma så löser vi det.

Vårt upplägg:
Lördag eller söndag.
Ni kommer vid 10:45 och vi tar då emot er och delar ut popcorn och dricka till alla. Vid 11:00 startar sedan filmen och när den är slut, ungefär 12:30, blir det paketöppning. Kalaset slutar sedan klockan 13:00.

Pris för detta är 2200 kr och ni får vara max 18 st.
Gäller VIP-salongen.

Centrumbiografen Ronneby, 0457-126 40
info@centrumbiografen.se

Vi säljer Biopresentkort i kassan, LK kläder, Maxi och Willys.

Vi tar gärna emot SF biobiljetter i papper.(Ej SF plastkort)